Obsidiana

Obsidiana

lunes, 25 de marzo de 2013

El Mito de la Diosa .Anne Baring y Jules Cashford

Buenas tardes. Este título próximo es el trabajo básico sobre el Movimiento de la Diosa.
El volumen es extenso pero imprescindible para las personas que seguimos la Espiritualidad Femenina.

El Mito de la Diosa. Evolución de una Imagen.(1991) Anne Baring y Jules Cashford.
Trad: Andrés Piquer y otros. Editorial Siruela. Madrid. (2005)

Las autoras han trabajado un extenso volumen sobre la historia de la imaginería femenina sobre la Diosa , en Europa y Oriente Medio. No solo sobre las Diosas del Paleolítico, Anatolia, Creta, Sumer, Babilonia,Egipto, Grecia, si no también estudian la idea de Yahvé i sus contra partes femeninas, desde Lilith, la Shekiná, Ashera, y también Eva, Maria, Maria Magdalena y Hagia Sofia .
Baring y Cashford comentan la imagen de la Divinidad Femenina desde el neolítico y la Edad de Bronce de la Diosa y el Dios hijo-amante, que representan la imagen de la Madre Eterna y la del Dios del ciclo del año y de la caducidad de la vida. En griego se utilizan las ideas de Zoé y Bíos.
Es un libro muy amplio y muy hermoso, donde las mujeres pueden aprender sobre el origen de la religión redescubierta desde hace algo más de 100 años.
La teoria de Baring y Cashford consiste que la espiritualidad basada en la feminidad fue eliminada en 4 épocas ,diferentes entre sí, pero relacionadas por el patriarcalísmo y el machismo.
Creo que todo el mundo que tenga algún tipo de relación basada en la espiritualidad liberal y la Tierra debería estudiar este trabajo: feminismo, Nueva Era, ecologismo, y otras filosofías de la conservación de la Divinidad de la Vida de Gaia y la Persona .

Puntuación: 9,5.

Salud y Namastea Kris Linça

Soc Gai i crec en Déu de Albert Torras



Hola, estic escrivint en català, per que el llibre que vull comentar es en català. Es una obra interessant escrita per l'activista homosexual Albert Torras. No es un volum especialitzat en paganisme, però crec que es un llibre bàsic per estudiosos relacionats amb gent LGTBIQ i religions
abràmiques:

Soc Gai i crec en Déu” (2013) Albert Torras i Corbella.
Ed Setzevents.Catalunya. Juny 2012.

Albert Torras ha preparat aquest llibre a base de entrevistes de gent que segueixen les religions abràmiques i que tenen diferents punts de vistes, des de els mes lliberals als mes ortodoxes sobre l'homosexualitat. Hi ha comentaris des de clergues catòlics fins a estudiants jueus, però tots seguint l'espiritualitat patriarcal, que va néixer a Palestina. Excepte la coneguda Teresa Forcades,de tarannà molt lliberal, els altres entrevistats tots són homes. El llibre mostra les dificultats de les persones LGTBIQ, per esser acceptats, per la major part de la jerarquia catòlica i la islàmica. També hi ha mencions a altres esglésies mes lliberals, com metodistes, o grups com Comunitat Apostòlica a Barcelona o la Comunitat de Sant Sebastià a Gran Canària. M'ha sorprès la varietat de pensaments dins del presumpte monolitisme de les religions d'origen patriarcal. Però segueixen essent monoteistes i transcendentalistes.

Puntuació: 7,5.
Salut i Namastea